Pages

Kylppärisuunnitelmia

perjantai 30. syyskuuta 2016

Jes! Kylppäriremppa on meillä parhaillaan käynnissä ja suunnitelmat ovat muokkautuneet aika lähelle lopullista muotoansa. 

Edellinen työmies oli oikaissut muutamassa aika oleellisessa paikassa, joten purimme vanhan kylppärin kattoa lukuun ottamatta täysin alkutekijöihinsä, betoniin ja tiiliseinään asti. Nyt tilassa on kunnon lämpöeristeet ja uudet rungotkin ovat jo paikoillaan. Hommat ovat siis jo hyvällä mallilla! Kaikki toiminnot olivat sinällään ihan luontevilla paikoillaan, joten emme alkaneet niitä suuremmin muuttamaan. Toiveena oli kuitenkin saada seinä wc, toinen suihku ja pikkuisen suurempi sauna. Aina kaikkea ei voi saada, mutta nyt näyttää siltä että tällä kertaa saadaan!


Pitkälle seinälle tehdään kattoon asti ulottuva kotelointi, jonne kätkeytyy kätevästi wc pöntön härveli ja putket. Lisäksi halusin seinään muutaman kotelon, jonne saa vähän purkkeja ja putiloita talteen. En nimittäin ole liiemmin erillisten shamppootelineiden fani. Koteloita tulee nyt kolme. Yksi suihkun viereen, yksi altaan ylle peilille (jonka yläreunaan upotetaan ledinauha valaistukseksi) ja yksi pöntön yläpuolelle. Remontin myötä saatiin tilaan myös toinen suihku, joka sai paikkansa alkuperäistä vastapäätä. 



Näissä kuvissa näkyy jo vähän materiaalivalintojakin, jotka löimme lukkoon Habitare-messujen aikaan. Messut nimittäin kolahtivat tänä vuonna minuunkin ja kovaa! Inspiroivia osastoja oli monta, mutta minusta yksi oli ylitse muiden. Asun-lehden osasto kokonaisuudessaan oli melko maaginen, mutta Anna Pirkolan suunnittelema kuutio kerrassaan osui ja upposi! Olimme suunnitelleet kylppärin jo aiemmin kertaalleen. Seinien hartsit oli jo tilattu ja saunaan oli visioitu pystyyn asennettua sormipaneelia ainakin jossain muodossa. Tämän osaston myötä suunnitelmat sinetöityivät ja sormipaneelia haluttiin tuoda saunan puolelta vähän kylppärinkin puolelle. Panelointi tulee siis seinälle, joka ei ole veden kanssa tekemisissä, joten se pysyy siinä kyllä nättinä. Aiomme ottaa käyttöön myös yläkerran rappusten alle jäävän varaston, jonka seinä ja vinoreunainen ovi paneloidaan myös sormipaneelilla jolloin se ikään kuin häviää taustaansa. Oven ulkonäköä mietittiin pitkään, mutta lopulta tämä tuntui parhaimmalta ja huomaamattomimmalta vaihtoehdolta. Kylppärin isompi ovi sen sijaan on vielä harkinnassa.

Paneloinnin myötä kylppärin valmiiksi tilatuista ja maksetuista hartseista jäi muutama neliö yli, jotka halusimme hyödyntää saunan puolella. Saunassa laudeseinä ja katto tulee olemaan pystyyn asennettua sormipaneelia, jolloin muihin seiniin riittää tuo hartsimäärä, joka jää kylpyhuoneen puolelta yli. JEE! Lauteiden visioinnin olen antanut remppamiehen, eli rakkaan isäni hönttösiin. Toiveena oli leveät leijuvat lauteet ja kuulemma sellaiset myös saan. Saunasta tulee siis hyvin riisuttu ja melko moderni, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Lattiaksi valikoitui laattalattia, joka muodostuu kolmesta eri värisestä kuusikulmion muotoisesta laatasta. Sama lattia jatkuu myös eteisen puolelle, jolloin kokonaisuus pysyy yhtenäisenä. Värimaailmasta tulee hyvin mustavalkoharmaa. Aika hassua, sillä etukäteen olimme vannoneet ettei ainakaan mustaa saunaa tehdä enää ikinä. No, nyt sellainen tulee, ainakin puolittain. Kun kaikki pinnat on saatu tehtyä, niin vilkastaan lompakon pohjalle. Mikäli sieltä vielä muutama kolikko löytyisi, niin suihkuseinäksi tilataan tuollainen superhieno ruudullinen lasi. Tarjouksen olen tähän jo saanut, mutta muutama satanen siinä oli liikaa. Katsotaan nyt, että maltanko kuitenkaan olla sitä ilman.

Jotain tälläistä siis on luvassa. Toivottavasti tykkäätte <3 Mää ainakin tykkään.




Esittelyssä yläkerta

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Vielä yksi kerros esittelyjä jäljellä. Tähän kerrokseen, tai oikeastaan yhteen huoneeseen olettekin jo päässeet kurkkaamaan "Hellää hoivaa ja silittelyä"-kirjoituksessa, mutta nyt pääsette virtuaalivierailulle myös muihin yläkerran huoneisiin. Aiempien kerrosesittelyjen tapaan alla oleva pohja on lähtötilanteesta. Tässä kerroksessa oli aiemmin siis kolme makuuhuonetta ja aula.






Tämä aulatila tulee meille käyttöön arkiolohuoneena, jossa löhötään ja annetaan ehkä kaiken olla vähän rennosti levällään. Tuon kaiteen tilalle tulee umpinainen seinä, sillä noiden koteloiden sisältä paljastui kantavat rujot palkit. Oviseinältä menee ovet vaihtoon ja hormi freesataan maalaamalla. Arkiolkkarin taakse tulee walk-in closet, joka onkin ollut piiiitkä aikainen haave, ainakin minulle. Tuskin mies paljon vaatehuoneesta haaveilee, mutta pääsimme tilan funktiosta kuitenkin heti yhteisymmärrykseen. Seinän olisi voinut purkaa kokonaankin ja tehdä arkiolkkarista isomman. Halusimme kuitenkin ottaa matalan tilan jollain tapaa hyötykäyttöön ja makkareihin saatiin lisää tilaa purkamalla niissä olleet vaatekaapit. Vaatehuone oli siis luonnollinen lopputulema pienen pähkäilyn jälkeen. Tällä hetkellä seinä on itseasiassa purettu, sillä tuon vähän hepposesti tehdyn seinän tilalle tulee uusi uljaampi ja upeampi seinä. 



Kuten kuvista näkyy, tästä tulee vielä ihan passelin kokoinen vaatehuone, jossa tullaan säilömään ainakin niitä kaikkein näteimpiä vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Arkisempia käyttövaatteita tullaan luultavasti säilömään alakerrassa pyykkipisteen vieressä käytännöllisyys syistä. Arki sen sitten lopulta kertoo, että mihin ne pyykit kulkeutuvat. Luultavasti ihan vain lattialle. Kaapit ja tapetit on täältäkin jo revitty ja tilalle tulee jotain paljon nätimpää.





Tästä sinisestä huoneesta tulee työhuone. Vielä en ole yhtään ehtinyt miettimään sisustusta, mutta tuo sininen seinä sai kyllä jo kyytiä. Remppalomallani ehdin tasoittaa ja maalata seinät ja katon eli huone on nyt lattiaa ja listoitusta vaille valmis. Yläkerrassa lattia on kauttaaltaan sama lautalattia. Kauan olemme soutaneet ja huovanneet maalatun ja vahatun lattian välillä, mutta nyt olemme vihdoin päätteet hiota sen huolella, lipeöidä ja vahata.



Loppuun vielä pari kuvaa master bedroomista, jonka aiemmin jo esittelinkin. 

Sellasta siis luvassa! Kyllä tästäkin kerroksesta vielä hieno tulee, vaikka tekemistä edelleen on. Täällä ollaan kyllä jo ehkä pisimmällä. Lattia tosiaan vielä kaipaa rahnutusta ja arkiolkkarikin on vielä vaiheessa. Mitäs olette mieltä? Tuleeko tästä kalua?

Esittelyssä keskikerros

torstai 22. syyskuuta 2016

Nyt kun alakertaan ollaan vähän jo tutustuttu, niin kiivetäänpä yksi kerros ylöspäin keskikerrokseen, joka aikoinaan on ollut tämän kodin virallinen asuinkerros. Täältä löytyy jonkin sortin aula, olohuone, ruokailuhuone, keittiö ja pikkuruinen wc.


Alakerrasta nouseva portaikko johtaa tuohon aulatilaan, josta aukeaa näkymä sekä olohuoneeseen että keittiöön. Kumpainenkin niistä ovat tällä hetkellä melko pommeja. Heh! Ruokailuhuone taas sijoittuu kätevästi olohuoneen ja keittiön viereen. Jotenkin tykkään tästä pohjaratkaisusta todella paljon. Pidän siitä, että tilan pääsee kiertämään ympäri ja siitä että ruokailuhuone on osa olohuonetta ja keittiöstä on siihen kätevä kulku. Wc on todella pieni, mutta pystyy sen kanssa elämään kuitenkin. Tässäpä vielä muutama kuva lähtötilanteesta. Näiden jälkeen on onneksi jo ehtinyt tapahtumaan purkutöitä.


Tuo kaapisto onkin jo saanut kyytiä, mutta muuten tämän tilan kohtalo on vielä toistaiseksi auki. Ilmoilla on tällä hetkellä kaksi ajatusta. Alunperin tila piti jättää ennalleen ja ottaa käyttöön ikäänkuin vieraseteisenä, mutta mikäli rahat riittää ja mitoitus onnistuu, niin haaveena olisi laajentaa pikkuvessaa ja kääntää yläkertaan johtava portaikko tähän tilaan. 



Keittiössä pinnat, kaapit ja koneet menevät vaihtoon. Muistona vanhasta aiomme säästää huuvan, lokerikon sekä vanhan lautalattian. Lokerikko tosin saa uuden maalin yllensä ja lautalattiassa on mutama kerros kaivettavaa, ennen kuin sinne asti päästään. Kaikki toiminnot tulevat pysymään paikoillaan tiskikonetta lukuun ottamatta. Se siirtyy lähemmäs vesipistettä, ettei valuvien tiskien kanssa tarvitsisi kävellä koko huoneen poikki. Keittiösuunnitelmakin on nyt valmis. Enään tarvitsee vain tehdä valinta kahden keittiötoimittajan välillä. Uskomattoman vaikeaa tämäkin, kun molemmat ovat juuri sellaisia kuin toivoimmekin.



Myös ruokailuhuoneessa pinnat menee uusiksi. Seinät levytetään uudestaan ja vanha lautalattia on itseasiassa jo kaivettu esiin seitsemän eri kerroksen alta. Vanhat asukkaat olivat syystä tai toisesta tukkineet olohuoneen ja ruokailuhuoneen välisen oviaukon, mutta me avasimme sen heti ja tarkoitus olisi sitä vielä vähän leventääkin. Vähän täällä haaveillaan vanhoista pariovistakin, mutta katsotaan nyt mitä sille on tehtävissä. Lohtua remontin keskelle tuo kuitenkin tuo kaunis kakluuni, jonka pesään jo odotan pääseväni tunkemaan klapeja.



Olohuoneessa vanha lautalattia on hyvässä kunnossa ja pienen hionnan jälkeen varmasti aivan timanttinen. Ruokasalin tavoin kuitenkin seinät on tässäkin tilassa levytettävä uudelleen. Kasettikatto sen sijaan jää, joskin yhden tai kaksi maalikerrosta se saa ylleen. 

Tässä kodissa on monta asiaa, joita odotan! Yksi niistä on se, että meillä on vihdoin tilaa kutsua ystäviä viettämään iltaa! Ruokailuhuoneeseen mahtuu suuri pöytä, jonka ääressä pelaillaan ja illastetaan. Meidät paremmin tuntevat tosin jo tietävät, että eihän me mitään osata itse kokata, mutta tulevassa upeassa keittiössä melkein tekisi mieli opetella! Olohuoneen haluamme (tai ainakin minä haluan) pyhittää myöskin seurustelulle. Yläkertaan tulee sitten arkisempi olohuone, jossa löhötään ja annetaan kaiken olla vähän levällään. Sinne kurkataankin seuraavaksi! 


Esittelyssä alakerta

maanantai 19. syyskuuta 2016

Tajusinpa juuri, etten ole vielä edes vilauttanut uuden kodin pohjakuvia. Hyi minua! Ne kuitenkin varmasti vähän havainnollistaisivat teillekin tätä pytikiä ja mistä huoneesta milloinkin puhun. Olen edelleenkin aika hämilläni näistä kaikista huoneista, sillä edellisessä kodissa niitä oli tasan yksi, mikäli kylppäriä ei lasketa. Neliöitäkin on nyt pyöreästi noin 100 enemmän kuin aiemmassa kodissa. Ja oviakin on, eli jos oikein pahasti närkästyy toiselle, niin niitä ainakin voi tarpeen tullen dramaattisesti paiskoa. 

Ajattelin esitellä tilat nyt kerros kerrallaan pohjakuvan kera. Näihin pohjiin en siis vielä ole tehnyt mitään muutoksia. Aika vähän muutenkaan kajoamme tuohon pohjaan, koska budjetti. Tilat toimii hyvin näinkin, eli eipä muutoksia juuri tarvitse edes tehdä. Kuvat nappasin myöskin ennen remontin aloittamista, joten it ain't gonna be pretty! Sanonpa vain. Jotenkin kuitenkin me näimme näiden kulahtaneiden pintojen alla meidän tulevan kodin potentiaalin heti ensi silmäyksellä.



Aloitetaan kierros alimmasta kerroksesta, joka on lähinnä sisäänkäyntiä. Ulko-ovi on siis oikeastaan keskellä portaikkoa, josta alakertaan on lyhyempi matka kuin keskikerrokseen. Ulko-ovesta oikealla oli aiemmin kodinhoitohuone. Me emme ole aiemmin omistaneet edes pyykinpesukonetta, joten näin suurelle kodinhoitohuoneelle ei ole tarvetta. Otammekin tämän huoneen pääasiassa eteiskäyttöön, vaikkakin tilaan sijoittuu myös pyykkihuolto. Pitkä sivu tulee täyteen kaappeja, joista suurin osa tulee eteiskamppeille. Toiseen reunaan tulee sitten pyykkikorit ja jonkin näköinen arkivaatteiden vaatekaappi. Yläkertaan on tulossa ihan vaatehuonekin, mutta arkea helpottamaan ajattelimme pitää suurimmassa käytössä olevia vaatteita täällä alhaalla, ettei pyykkejä tarvitse joka päivä kuskata kolmen kerroksen välillä. Itse pyykkäyspiste piilotetaan ovien taakse, sillä en halua niiden olevan ensimmäinen eteisessä tervehtivä asia. Tästä ratkaisusta kirjoittelen vielä myöhemmin lisää. 



Tuon kuvassa näkyvän oven takana on vielä yksi makuu-/työhuone, mutta siellä on tällä hetkellä pelkkiä muuttolaatikoita, niin en kuvannut vielä sitä. Sen huoneen vieressä taas on iiiiiso varasto, joka on ihan luksusta! Eteistä pari askelmaa alempana löytyy käytävä kylpyhuoneeseen. Käytävän varrelle sijoittuu myös pieni varasto, jossa on lämminvesivaraaja ja muutama hylly. Meille tämä tila tulee siivouskomeroksi. Kylpyhuone menee myöskin täysin uusiksi. Pohja pysyy kyllä samana, mutta kaikki pinnat tullaan uusimaan ja näillä näkymin tilaan lisätään myös toinen suihku. Yksi hauska yksityiskohta tässä kylppärissä on ja se sijoittuu tuonne yläkertaan johtavan portaikon alle. Tuossa saunan oven vieressä on toinen pienempi ovi, jossa on siis pieni komero! Senkin ajattelimme siistiä ja siitä tulee luultavasti paikka pyyhkeille yms. Kylppärirempan suunnitelmat ovat muutenkin jo reerassa, joten esittelen teille niitäkin piakkoin.







Alakerrassa remppa on jo lähtenyt ihan kivasti käyntiin. Olemme purkaneet kodinhoitohuoneesta nuo kaappihirvitykset ja poistaneet lattialaatat sekä huterat porrasaskelmat. Kylpyhuoneessa on myöskin irrotettu lattialaatat ja sauna purettu kokonaan. Näillä näkymin keskiviikkona homma lähtee liikenteeseen sitten vähän kovemmalla tahdilla, kun remppamies tarttuu puikkoihin. Jännää!











Hellää hoivaa ja silittelyä

torstai 15. syyskuuta 2016

Hahaa! Nyt pääsette kurkkaamaan meidän tulevaan makuuhuoneeseen, joka löytyy kodin kolmannesta kerroksesta. Täältä aloitimme remontin lomani aikana ja hommaa riitti kyllä. Riittäisi edelleenkin, sillä tällä hetkellä mikään ei ole edistynyt. Ollaan molemmat tehty aika pitkää päivää töissä ja minä ainakin myönnän olevani ihan naatti, kun arvon mielessäni sohva & leffa vai remppa. Sohva vie aika usein voiton... Mutta onneksi pian alkaa hihat heilumaan, kun remppamies pääsee hommiin. Hän ei tosin tänne yläkertaan tule, vaan aloittelee alakerran kylppäristä. Kerron siitä toki lisää vielä myöhemmin, sillä kylppärin suunnitelmat ovat alkaneet jo vähän hahmottua. JEE!

Asiaan! Alla näette kuvia makuuhuoneen lähtötilanteesta. Joku saattaa jo aiemmasta sneak peekistäni tunnistaa tuon ikkunan. Se oli yksi niistä asioista joihin ihastuin, kun ensimmäistä kertaa kävimme tätä kotia katsomassa. Luusto on tällä kodilla kunnossa, mutta iho kaipaa vähän hellää kosketusta. Välillä toki vähän raivopäisempää silittelyäkin. Heh.  







Ensi töikseni purin nuo kaapistot, sillä meille tulee ihan erillinen vaatehuone, jossa säilötään hienoimmat hepenet. Eipä mennyt kauaa, kun kävi ilmi, että aiemmin toteutetussa remontissa oli menty vähän sieltä mistä aita oli siihen aikaan matalin. Kaapistojen takaosa oli jätetty pelkälle kyprokille ja tapetit olit läästitty suoraan kyprokkiin ilman pohjamaalausta. Se toki hieman vaikeutti tapettien repimistä irti. Tapetinpoisto aineella, sisulla ja raivolla ne kuitenkin lopulta irtosivat. Jäljelle jäi reikäiset seinät, jotka kaipasivat vielä aikalailla tasoittamista, ennen kuin niihin tohti maalia läästiä. Toki tasoittamista ja hiomista tapahtui myös maalikerrosten välissä. Ainiin ja tuo oven päällä oleva (ilmeisesti ilmanvaihto)kolo myös paikattiin umpeen ja vanha ovi menee vaihtoon. 





Pohjatöiden jälkeen seinät päivittyivät aikalailla freesimmäksi. Päätin ensin maalata kaikki valkoiseksi, fiilistellä hetken ja miettiä jotain kivaa tuohon päätyseinään. Siihen päätin sutia Kalklitir-kalkkimaalia, sillä jo pitkään olen halunnut sitä testata. Väriksi päätyi Nougat, koska Concretea ei ollut ja inspiraatio oli NYT. Myös hormi sai ylleen vähän uutta puhdasta maalia, jonka jälkeen ilme freesaantui huomattavasti. Nyt tästä huoneesta puuttuu enää kattoparruista vanhan lakan poistaminen sekä lattian hiominen ja maalaaminen/vahaaminen. Lattiatouhut tapahtuu sitten kun muutkin yläkerran huoneet ovat siihen valmiit. Ja loppuun haluaisin kuulla teidän näkemyksen! Seuraa siis tärkeä gallup teille, jotka olette jaksaneet jorinoitani tänne loppuun asti lukea...

Kysymys kuuluu: 

Meillä kun on melko hyvässä kunnossa oleva, mutta pisun väriseksi kellertynyt mäntylautalattia, niin tohtiiko sen maalata vai olisko kivempi vaan hiota kunnolla ja vahata jollain vaalealla sävyllä?  Käyttökokemuksia ja erinomaisia sävyvalintoja saapi jakaa kummastakin kommenttiboksiin. Parrut jäävät about tuon värisiksi, mutta rapsuttelen niistä lakkaa pois. Niin ja keskikerroksesta löytyy myös lautalattiaa, joka kylläkin on paljon huonommassa kunnossa ja osittain vuorattu tuhannella kerroksella muita lattiamatskuja. Näiden kahden kerroksen välinen portaikko uusitaan myös, eli tavallaan haluaisin saman linjan jatkuvan kummassakin kerrokessa. 


Asiaa asbestikartoituksesta

maanantai 12. syyskuuta 2016

Noniin... Olen luvannut teille remppajuttuja tänne blogiin ja lupaan edelleen. Blogi olkoonkin pian pullollaan tuhnuisia remppakuvia! Sitä ennen kuitenkin on pakko vähän ihmetellä ääneen tätä asbestishowta, joka tuntuu olevan verrattavissa villiin länteen. Mahdollisesti osalle teistä tylsä aihe, mutta mikäli remppajutut on vähääkään ajankohtaisia, niin kannattaa lukea tämä!

Vuoden alustahan on astunut voimaan uusi laki, jonka mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa tulee teettää asbestikartoitus ennen remonttia. Vaikka se meidänkin kauppakirjan liitteissä luki ja tavallaan osasimme siihen varautua, niin yllätyksiä oli silti luvassa. Montakin, sillä emme olleet etukäteen perehtyneet asiaan lainkaan. Asbestikartoituksen tarkoitus on selvittää asbestin määrä, laatu, sijainti ja pölyävyysluokka. Mikäli asbestia löytyy, tehdään purkutyömenetelmästä toimenpide-ehdotus.

Kodin vapautuminen poltteli sen verran mielessä, että olin säästänyt kesälomasta pari viikkoa remppaamiselle. Sormet syyhysivät jo purkuhommiin, mutta ensimmäinen viikko menikin pitkälti stand by-asennossa, asbestikartoittajia kartoitellen ja kartoituksen tuloksia odotellen. Ennen tuloksia emme saaneet koskea mihinkään. Vanhoilta omistajalta olimme saaneet tietoa, että asunnossa oli tehty remonttia 90-luvulla, mutta koska tarkka aika ei ollut tiedossa, jouduimme varmuuden vuoksi teettämään kartoituksen niihinkin tiloihin, jotka vanhan omistajan mukaan oli remontoitu vuoden -94 jälkeen. 

Kartoittajia tuntuu olevan joka lähtöön ja hintahaarukka oli aika hurja. Tai no, minusta ainakin 5500 euroa kalleimman ja edullisimman kartoittajan välillä on aika paljon. Siinä meinasi remppalimut mennä väärään kurkkuun, kun ensimmäinen kartoittaja ilmoitti pelkän kartoituksen hinnaksi 6500 euroa. Tämä olisi vienyt niin suuren osan remppabudjetistamme, että päätimme ottaa asiasta paremmin selkoa ja kilpailuttaa kartoittajia. Seuraava tarjous olikin jo huomattavasti maltillisempi ja toimintatavoiltaan enemmän meidän makuun. Päädyimme lopulta kuitenkin käyttämään Haitta-ainekartoitus.fi:n kartoittajia, joita saapui luoksemme kaksi. He osasivat meille tavallisille itse-remppaajille kertoa puolueettomasti mitä he tekevät ja miksi. Missä asbestia yleensä esiintyy ja mistä näytteet on järkevintä ottaa. Siten myös näytteiden määrä pysyi maltillisena ja osa näytteistä toteutettiin ns. "kombi-näytteenä", jossa samaan näytteeseen kerättiin materiaalia useammasta kohdasta. Näin tehtiin esimerkiksi kylpyhuoneessamme, jossa näytepussukkaan kerättiin materiaalia sekä seinien että lattian laatoista, sauma-aineesta ja laastista. Tämä siksi, että mikäli asbestia jostain näistä löytyisi, niin joka tapauksessa koko tilan purkutyöt tehtäisiin asbestipurkuna. Käy näin maalaisnaisenkin järkeen!






Asbestia on käytetty aikoinaan muun muassa laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, liimoissa, tapettiliistereissä, putkistoeristeissä, lattiapinnoitteissa ja maaleissa. Etenkin märkätilat ja keittiöt ovat usein kartoituksen kohteita. Meillä näytteitä otettiin yhteensä kolme kappaletta, joista yksi oli edellämainittu kylpyhuoneen "kombi"-näyte. Toinen näyte otettiin eteisaulan portaikon muovimatosta ja liimasta, jolla se oli kiinnitetty. Kolmas näyte otettiin keittiön lattian valkoisesta massasta, jota esiintyi vanhan lautalattian (joka on tarkoitus kaivaa esiin) päällä. Haitta-ainekartoitus.fi:n kautta saimme tulokset nopeasti ja meidän huojennukseksemme asbestia ei löytynyt. 



Koko asbestishow meni meillä kyllä hieman tunteisiin (kuten huomata saattaa), mutta loppupeleissä kaikki sujui mainiosti, kun vain löytyi oikea kartoittaja! Kahdelta ensimmäiseltä kartoittajalta jouduimme hieman odottelemaan jo pelkkiä tarjouksia, joten arvostimme suuresti sitä että Haitta-ainekartoitus.fi:n parivaljakko tarttui heti toimeen ja pystyi hinnoittelmaan työnsä samalla käynnillä. Näytteet kerättiin heti ja tuloksissa kesti muutama arkipäivä. Saimme aiemmin myös luvan aloittaa remppahommat jo niissä tiloissa, missä kartoitusta ei tarvittu. Mikä onnen hetki!

Tarinan opetus on, että vertailkaa ja kilpailuttakaa hyvät ihmiset! Tietämättömyys voi tulla äkkiä kalliiksi, niin kuin meille meinasi käydä. Siksi halusinkin tästä aiheesta kirjoittaa, vaikkei kovin seksikäs aihe olekkaan. Me saimme asbestikartoituksesta blogiyhteistyön merkeissä alennusta, mutta on sanottava, että Haitta-ainekartoitus.fi ansaitsee täysin rehellisen ja pyyteettömän kiitoksen työstään. Olisin kirjoittanut heistä lämpimästi, vaikka emme olisi alennusta saaneetkaan. He erottuivat edukseen alalta, jossa etenkin hinnoittelu on näköjään melko villiä. Tsemppiä kaikille remppaajille sinne ruudun toiselle puolelle ja mikäli asbestikartoitus on vielä edessä, niin näitä miehiä voin lämpimästi suositella!



Ps. Instan puolella pääsee seuraamaan meidän remppaa vähän lähemmin ja tuon uuden hienon toiminnon myötä melkeimpä livenä! Minut löytää Instasta nimellä @juttist