Pages

Liveprinttailua sunnuntain ratoksi

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ajattelin vinkata teillekin yhdestä hauskasta stailauskisasta, joka on parhaillaan käynnissä Instagramin puolella. Kyseessä on BEdesignin ja Prigi Oy:n yhteinen kampanja, jossa ihastuttava Lily kulho stailataan kuvaan Liveprint-sovelluksen avulla. Paras kuva palkitaan milläs muullakaan kuin Lily kulholla, joka houkuttaa ainakin minua sen verran etten malttanut olla osallistumatta! 

Homma toimii niin, että puhelimeen ladataan Liveprint-sovellus, jonka avulla otetaan kuva tästä kortista. Sovellus muuttaa kortin kolmiulotteiseksi Lily-kulhoksi, joka on kieltämättä aika siistiä! Valmis kuva postataan Instagramiin ja sitten odotellaan josko voitto napsuisi kotiin! Tarkemmat säännöt voi lukaista läpi vielä BEdesignin tai Prigin Facebook-sivuilta. 

Sanottakoon vielä, että bloggaajalla ei ole osuutta eikä arpaa tähän kampanjaan muuten, kuin että minusta tämä on aika hauska kilpailu ja sunnuntai päivän ratoksi itseltä tuo räpsiminen lähti ihan käsistä. Tuntui hassulta kun kuvaa katseli puhelimen ruudun kautta ja yritti siirtää kulhoa, niin käsiin ei tarttunutkaan mitään muuta kuin pieni paperilappu. Siinä tunsi itsensä vähän hölmöksi. Testatkaa niin tiedätte mistä minä puhun! Ai niin, minun kuvat löytyy täältä.









DIY vanerisänky

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Olemme asuneet tässä kodissa nyt kaksi vuotta ja tähän asti olemme nukkuneet pelkillä patjoilla. Oikeastaan patjoilla nukkuminen on ollut ihan kivaa ja sympaattista. Tähän loft-meininkiin se on sopinut ihan hyvin. Silloin tällöin olen kuitenkin saanut kuittia, että patjojen alta pitäisi päästä kiertämään ilma, ettei sinne muuttaisi ei-toivottuja asukkaita. Tämä karmiva ajatus takaraivossani olen yrittänyt metsästää meille sängyn runkoa, mutta sopivaa ei kuitenkaan ole löytynyt. Haave vanerisängystä on ollut myös pitkään mielessä, muttei ole kuitenkaan itsestään tuonne parvellemme ilmiintynyt. 

Aloin visioimaan vanerista sängyn runkoa ja siihenhän löytyy Pinterestistä vaikka mitä idiksiä! Luettuani tämän Aleksin postauksen päätin ottaa puhelun isälle, että "Nyt tehdään meille sänky!" Kiitos vaan sinne Aleksille inspiksestä! Kannattaa muuten muutenkin tutustua tuohon blogiin. Sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa sekä huikeita DIY-projekteja. 

Isäni suostui yllättävänkin helpolla apuun ja idea meni läpi myös tuolle toiselle sängyssä nukkuvalle. Sänky oli oikeastaan valmis ihan parissa tunnissa, joten kyseessä ei ollutkaan sen suurempi projekti. Jotenkin olin pitänyt tätä isonakin projektina itse. Tai varmaan se olisikin ollut sitä, ellei isäni olisi ollut apuna. Iso kiitos siis sinne! Eikä unohdeta äitiä, joka osallistui materiaalien shoppailureissulle.

Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin olin toivonutkin! Nyt ilma pääsee kiertämään patjojen alta mainiosti ja itseasiassa katseen korkeudelta sängyn jalkoja ei näy ollenkaan, jolloin se näyttää leijuvan. Se tekee massiivisesta elementistä jotenkin kevyemmän. Tässä ollaan nukuttu nyt pari viikkoa ja uni on maistunut oikein hyvältä! 

Voisin jossain kohtaa oikein piirtää tuolle rungolle ohjeetkin, jos joku muukin innostuu tehtailemaan sänkyjä. Mitäs tykkäätte? Kumpi oli parempi, pelkät patjat vai sänky? Itsellä oli vähän totuttelemista näin korkeaan sänkyyn, mutta nyt kun siihen on tottunut, niin tämä on tosi hyvä ja aika paljon entistä ergonomisempi.











Kylässä ihanassa kodissa | yläkerta

Minulla oli ilo käydä kylässä erään kaverin luona, joka on noin reilussa vuodessa loihtinut vanhasta puutalon raadosta aivan uskomattoman upean kodin. Hänellä on itsellään todella hyvä maku ja loistavia visioita remonttiin. Myös minä sain kunnian konsultoida muutamia ideoita, joista osa toteutuikin, eli paikoittain tässä kodissa näkyy myös Jutan kädenjälki. Suurin osa kunniasta kuuluu kuitenkin talon taitavalle isännälle, jonka käsiin voisin antaa myös oman kotini remontin.

Kurkistetaan ensin yläkertaan, jossa oli aiemmin ollut viisi huonetta ja pikkuvessa. Nyt yläkerran huoneet yhtä avonaista tilaa, jonka jakaa yksi väliseinä. Toiselle puolelle väliseinää sijoittuu työtila ja toiselle puolelle makuuhuone. Sängyn päätyseinän taakse tehtiin lisäksi vaatehuone, jolla saatiin myös matala tila hyötykäyttöön. Yläkerran vessakin luonnollisesti remontoitiin, mutta siitä kerron lisää myöhemmin. 

Myös huonekorkeus kasvoi huomattavasti remontin yhteydessä. Ymmärtääkseni katon raja meni aiemmin tuossa kattopalkkien kohdalla. Ne kaivettiin esiin ja petsattiin tummiksi. Sopivat muuten tähän tilaan ihan hullun hyvin! Itse otan huumaa tuosta tiiliseinästä, jonka kaverini oli kaivanut esiin. Osittain siinä oli aika rujoja kohtia, jotka saatiin peittoon tasoittamalla siitä osa ja maalaamalla valkoiseksi. Yläkerran tunnelman kruunaa vielä vanha kakluuni. Ah, kyllä kelpaa! Vähän jäi himottamaan tuo tiiliseinä omaankin kotiin. Meillä jopa on täällä kaksikin tiiliseinää, joita voisi alkaa kaivelemaan. Hmmmmm....

Mitäs tykkäätte? Lisää juttua tästä kodista on vielä luvassa! Alakertakin on vähintään yhtä kiva kuin tämä yläkertakin!