Pages

uutta köökkiä odotellessa...

torstai 13. maaliskuuta 2014

Remontti ja muutto ovat vielä aika pahasti vaiheessa. Odottelemme uutta keittiötä ja ennen sitä emme oikein voi paljoa tehdä. Tässä odotellessa voi fiilistellä vähän vanhan asunnon keittiötä, joka remontoitiin noin vuosi sitten. Tuntuu aika hassulta, että siellä asuu nyt joku muu.



 Vaikka vanha keittiömme olikin ihana, halusimme uuteen asuntoon jotain erilaista. Siitä lisää myöhemmin.

tic toc ja pesulle!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Olen tilaillut ja ihastellut printtejä Society6stä ja nyt vasta huomasin, että sieltä saa kaiken muun ihanan lisäksi myös kelloja ja suihkuverhoja! Valittavissa on lukuisia printtejä, joiden lisäksi kehysten ja viisareiden värin saa itse valita.

Löysin äkkiseltään ainakin viisitoista mahtavaa kellovaihtoehtoa, joista voisi meillekkin valita parhaimman. Jostain syystä meillä on aika paljon kelloja, vaikka kellonaika tulee aina tarkistettua siitä yhdestä ja samasta. Muut ovat lähinnä toimineet koristeina. Tässä minun suosikkini. Värimaailma on todella yllättävä!







Meillä on tällä hetkellä kaksi mustavalkoista suihkuverhoa, joita vaihdellaan aina toisen likaantuessa. Nyt on sen verran kevättä rinnassa että kelpuuttaisin myös tuon värikkään ihanuuden tuomaan piristystä mustavalkoiseen sisustukseen. Tuossa ruttuisessa paperissakin kyllä on sitä jotain.



 Kaikki kuvat täältä.

sneak peek mintunvihreään

torstai 6. maaliskuuta 2014

Vaatekaapistot ja liukuovet on viimein saatu asennettua paikoilleen ja kaikki näyttää hyvältä! Pikkuhiljaa voi siis alkaa purkamaan muuttolaatikoitakin. Can't wait!


sneak peek rappusiin

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Rappuset saatiin maalausta vaille valmiiksi viime viikolla. Minun piirustuksien ja luonnostelun pohjalta rappuset toteutti maailman paras timpuri, oma isäni. Suosittelen lämpimästi, jos on tarvetta ammattitaitoiselle ja luotettavalle kirvesmiehelle! Tässä siis vähän esimakua rappusista. Lisää kuvia luvassa kun saadaan rojut raivattua pois tieltä. Vähän on vielä remonttipölyä ja roskaa siellä sun täällä, mutta älkää antako sen haitata.


Listojen mallailua

Päätimme ainakin aluksi hyödyntää vanhoja lattialistoja. Ei kuitenkaan ihan sellaisenaan, vaan päätimme maalata ne mustiksi. Olen huomannut mustien listojen herättävän ihmisissä ristiriitaisia tunteita, mutta me päätimme ottaa riskin ja maalata ne siitä huolimatta. Toistaiseksi ne eivät ole vielä päässeet seinään kiinni, mutta niitä on kuitenkin jo kovin mallailtu uutta lattiaa ja seinää vasten ja minusta tuo musta väri tuo vähän ryhtiä lattian rajaan. Näillä siis mennään! Mitäs olette muut mieltä? Hot or not?


parven kokolattiamatto on vihdoin asennettu

Parven villainen kokolattiamatto on nyt asennettu ja kerrankin kaikki meni nappiin heti ensimmäisellä yrityksellä, eikä tullut ainuttakaan "kukkasen paikkaa". Siitä kiitokset kärsivälliselle avomiehelle, joka sai kaikki parven kulmat ja patterin paikat hienosti tehtyä sillä aikaa kun minä loikoilin ja hipluuttelin uuden maton pehmeää pintaa.



Matto ostettiin siis mattoliike Sepristä, jossa oli lukuisia potentiaalisia vaihtoehtoja meillekkin. Päädyimme kokolattiamattoon lähinnä akustisista syistä ja kyllä askeleet sekä tuntuvat että kuulostavat nyt paljon pehmeämmiltä. Olen siis oikein tyytyväinen valintaan!

valmis seinä ja halpa valaistus

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Saneerauslaastilla tehty seinä on nyt kuivunut ja vielä kun meillä oli rakennustelineet koottuna, oli ratkaistava olohuoneen valaistus. Jostain syystä meillä ei ole valaisinpistokkeita lainkaan, vaan katon rajassa, viiden metrin korkeudessa on kolme tavallista pistorasiaa. Olin mietiskellyt tilaan näyttäviä riippuvalaisimia, mutta aika eikä budjetti eivät antaneet periksi tällä kertaa. Valaisimeen olisi täytynyt vaihtaa pidempi johto ja pistoke, jotta se olisi meillä toiminut. Keksin vanhat kunnon Clas Ohlsonin roikkavalaisimet, joissa on valmiiksi viiden metrin johto sekä tavalliseen pistorasiaan sopiva pistoke. Ostimme pistorasioihin jakorasiat, jotka jakavat yhden pistokkeen kahteen ja eikun ripustamaan roikkia kattoon! Roikat sopivat vielä hyvin asunnon loft tyyliin ja johdotkin saavat kerrankin luvalla roikkua miten lystäävät. Odottelen kyllä vielä johtojen suoristumista, sillä vielä niissä näkyy taitoskohtia. Ostimme kuusi roikkavalaisinta, niihin lamput ja jakorasiat. Neljä niistä tulee olohuoneen sohvaryhmän ylle ja kaksi eteisen seinälle. Koko projekti tuli siis maksamaan noin 130 euroa. Valaistustehokin on yllättävän hyvä ja valoa riittää sekä ala- että yläkertaan. Olen tyytyväinen!



30 neliötä murhetta

Meidän olohuoneen viisi metriä korkea, kuusi metriä leveä seinä on aiheuttanut jos jonkinmoista mielen pahoitusta. Ensimmäinen ongelma oli lasikuitutapetti. Kuka nyt jaksaisi ruveta tasoittamaan tuon kokoista seinää? Aluksi laiskotti ja koitettiin keksiä keinoja välttyä tältä työltä. Meinasimme jo luovuttaa ja jättää tämän seinän entiselleen. Eteisen vaatekaapin poisto oli kuitenkin jättänyt siihen jälkiä ja reikiä. Vielä tässäkin kohtaa googlettelin sopivan kokoisia peilejä, jotka peittäisivät kaikki koloset.

Seinän kohtaloa pohdittiin kauan, kunnes päätimme että nyt se on tehtävä jos koskaan. Nyt olisi mahdollisuus roiskia maalia ja tasoitetta ympäriinsä varomatta. Satun olemaan nimittäin melko sottainen maalari. Kuitenkin päätimme mennä sieltä, mistä aita on matalin. Vanhassa asunnossamme käytimme paljon Tikkurilan struktuuripinnoitetta, joka antaa seinille eläväisen ja ihanan mattaisen pinnan. Sitä käyttämällä ei tarvitsisi tasoittaa lasikuitutapettia ihan tasaiseksi asti. Astelimme siis maalikauppaan ja valitsimme vaaleanharmaan sävyn.

Ja eikun tasoittamaan seinää! Koin ehkä lieviä ylettymisongelmia tuon viisimetrisen seinän kanssa. Tämä 162 senttinen tyllerö ylettyi juuri ja juuri yli puolen välin ja sitten menikin sormi suuhun. Onneksi on pitkä mies ja pappa, joka omistaa rakennustelineet. Telineet tulivat meille kotiinkuljetettuna hintaan nolla euroa, joka sopi meille enemmän kuin hyvin. Tosin onhan nuo ehkä hieman liian massiiviset ja niiden siirtämistöissä sai punnertaa päivän jalkakyykyt.




Kun seinä oli kertaalleen läästitty tasoitteella, pohjamaalasimme sen samalla sävyllä kun tuleva stuktuuripinnoite. Tässä vaiheessa seinän värivalinta alkoi hieman epäilyttämään. Harmaan sävy näytti meidän silmään enemmänkin vaaleansiniseltä, mutta jatkoimme siitä huolimatta. Levitimme struktuuripinnoitteen lastalla ja se loppui tietenkin kesken. Kuinkas muutenkaan! Kävimme siis ostamassa uuden pönikän.



Koitti ystävänpäivä ja otimme päivän loman remontoinnista. Kävimme syömässä Aurakadulla ravintola Karussa. Siellä sisustus, ruoka ja palvelu on kertakaikkisen kohdallaan ja sielu lepäsi kunnes...  Kunnes me molemmat tuijotimme vuoron perään ravintolan seinää emmekä päässeet siitä enää yli. Se oli mahtava! Ihanan rouhea betonia jäljittelevä pinta vei meidät mennessään ja samanlainen oli saatava!



En vieläkään tiedä miten Karun seinät ovat toteutettu, mutta me päätimme koittaa tehdä vastaavan seinän saneerauslaastilla. Teimme ensin pienen testin kipsilevylle ja jännityksellä odotimme seuraavaan päivään sen kuivumista. Kuivuttuaan pinta oli juuri sopivan rouhea ja sävy oli täydellinen. Testissä toki kuviointi lähti vähän käsistä. Niin sanottuisin "pohjatöihin" oli mennyt jo monta sataa euroa, mutta se piti nyt unohtaa. Päälle läästittiin 40 euron edestä ihan perinteistä saneerauslaastia (muistaakseni se oli Kiillon superfixiä). Jos muuten päätätte koittaa samaa kotona, kannattaa jättää ikkuna auki. Muuten asuntoon saattaa tulla melko trooppinen ilmasto, niin kuin meille kävi. 



Olihan tuossa 30 neliön seinässä hommaa kerrakseen ja välillä vaikutti siltiä, että meillä oltaisiin sairastuttu Touretten syndroomaan. Lopputulos on kuitenkin mieleinen. Onhan sen eteen vuodatettu verta ja kyyneliä kirjaimellisesti.

Lattian asennuspuuhissa

Weberin Casa Design lattia saatiin asennettua viikonlopun aikana. Työvaiheet olivat melko nopeita ja on mukavaa että lattiaa voi käyttää varoen jo seuraavana päivänä viimeistestä työvaiheesta. Pohjatyöt veivät kyllä huomattavasti enemmän aikaa ja niihin minäkin pääsin osallistumaan. Lattia oli tietysti täynnä pölyä, tasoitekikkaroita maalia ja muuta remontista aiheutunutta likaa. Ensin imuroitiin pölyt ja kikkareet pois niin hyvin kuin imuri imi. Lisäksi vielä pyyhittiin hienommat pölyhiukkaset kostealla liinalla. Sitten tilkittiin kipsilevyjen saumat ja reunat silikonilla (olisi voinut käyttää myös Weberin omaa viimeistelytasoitetta). Tässä välissä meidän kengät olivat likastaneet lattian jo uudelleen, joten tehtiin vielä pikasiivous ennen primeria. Primeri levitettiin harjalla ja seuraavana päivänä miehet levittivät itse laastin, sillä aikaa kun minä istuskelin tyytyväisenä töissä. Toinen sekoitti ja kaatoi laastia, toinen heilui liippi kädessä. Kun tämä vaihe oli valmis, sen annettiin rauhassa kuivua seuraavaan päivään asti. Kuivuneelta pinnalta pyyhittiin huolellisesti pölyt, jotta pinnan pohjustusaine tarttuisi paremmin. Primeri levitettiin telalla ja annettiin kuivua pari tuntia, jonka jälkeen pintaan levitettiin vielä 2-komponenttinen suoja-aine. Seuraavana päivänä meillä olikin jo valmis lattia, jossa me varoen jo hipsuteltiin. Jos kyseinen lattia kiinnostaa, niin kannattaa tutustua asennusohjeisiin jo etukäteen.  Alla pari kuvaa laastin levittämisestä.

Asennusohjeissa lukee, että Casa Design lattian voisi asentaa myös olemassa olevan parketin päälle. Tästä haluaisin kuulla kokemuksia. Omasta kokemuksesta parketit elävät aika paljon, joka aiheuttaa halkeamia pintaan. Tässä tapauksessa kuitenkin tarkoitetaan ilmeisesti liimattuja parketteja. Itse en uskaltaisi parketin päälle tätä laittaa, mutta jos joku on uskaltanut niin kertokaa miten kävi!




halutaan uusi lattia vol 2

Nokkelimmat saattoivat huomata edellisen postauksen remppakuvista, että alakerran pyökkiparketti on purettu. Alunperin meidän piti vain hiota ja valkolakata vanha parketti, mutta suunnitelmiin tulikin pieni muutos. Vanhaa parkettia kävi katsomassa alan ammattilainen, joka kertoi rehellisesti sen olevan roskiskamaa. Tässä kohtaa hiominen tai lakkaus ei olisi auttanut. Pyökkiparketti elää kuulemma niin paljon, että hetken kuluttua se näyttäisi entistä kamalammalta. Varsinkin, jos olisimme halunneet sen valkolakata.

Parketti revittiin irti ja alta paljastui kipsilevylattia. Lähdimme kiltisti siis parkettikauppaan, jossa katselimme valmiiksi valkolakattuja vaihtoehtoja. Sitä oikeaa ei meinannut millään löytyä. Aloimme miettiä vaihtoehdoksi myös betonilattiaa, mutta se vaikutti aika kalliilta vaihtoehdolta eikä se välttämättä olisi paras ratkaisu kipsilevyjen päälle. Törmäsin myös Valkonen Harmaja blogissa Weberin sementtipohjaiseen Casa design lattiapinnoitteeseen, joka vaikutti huokuttelevalta vaihtoehdolta. Värivaihtoehdoissa oli myös valkoinen, joka helpotti päätöstä.

kuva täältä

Aloimme metsästämään jälleenmyyjiä, sillä halusimme vielä päästä vähän hypistelemään. Turun alueelta emme meinanneet millään löytää jälleenmyyjää saatika malleja, joita olisi voinut hypistellä. Rakentaminen ja sisustaminen messuilla Weberillä oli oma osasto, jossa pääsi ihan fyysisesti näkemään ja koskettelemaan malleja. Saimme sieltä myös hyviä vinkkejä asennukseen. Kaikki näytti ja vaikutti hyvältä. Ja mikä parasta, tämän pinnoitteen voi asentaa myös kipsilevyjen päälle ja lattia olisi nopeasti käyttövalmis! Kaikki saumat tulisi vain hyvin tilkitä ennen pinnoitteen levittämistä ja tarkistaa, että lattia on suora eikä notku.

Ihmetyttää kyllä, että näin hieno tuote on keksitty mutta Turun alueella kukaan ei sitä myy. Tämä tuli ilmi myös Seprin Päivin kanssa jutellessa ja kas kummaa, heiltä tätä löytyi! Teimme siis tilauksen ja muutaman päivän päästä 15 säkkiä Casa pinnoitetta odotti asennusta meidän olohuoneessa. JEIJ!